CIKKEK

Suli + ital = Sul-i-tal

2003. 03. 17.

Vaníliás kakaó, epres tejturmix , kinderkapucsínó. Ezek és még sok más forró finomság melegíti fel ezentúl a hűvös reggeleken az iskolákba érkező diákokat. Az Alois Dallmayr Automaten-Service Kft.-nek, a Sul-i-tal program létrehozójának célja, hogy a régi bölcsességre – a tej élet, erő, egészség – alapozva automatákon keresztül tejalapú italokat kedveltessen meg az általános iskolás gyerekekkel.

A tej alapvető fontosságú a fejlődő szervezet számára, ennek hangsúlyozása már többször szerepet kapott az utóbbi években a közoktatási intézményekben. Ilyen volt az iskolatej-akció, mely arra törekedett, hogy minden általános iskolás gyermek jusson naponta egy pohár tejhez . Az iskolai büfékben szinte minden kapható, de tejet nem vagy csak minimálisan rendelnek a büfés vállalkozók. Legtöbbjük állítása szerint ennek oka az, hogy nincs rá kereslet, mivel – sajnálatos módon – a fiatalok többsége szívesebben iszik ízesített, szénsavas, illetve soft-drink italokat. Ezért, hogy a program a célját elérje, a szolgáltatás elemeinek gyermekbarátnak kellett lenniük. Az automaták a fiatalok tetszését és kíváncsiságát elnyerő külsejűek, a kiszolgálás egyszerű és gyors, a széles választék (18 termék) a gyerek ízlésvilágának megfelelő. A program előnye még, hogy mindenki számára elérhető, az egész országban gyorsan felépíthető, segítségével befolyásolni lehet az italfogyasztás szokásait. Ezenkívül megoldható a rászoruló gyermekek elkülönített támogatása is, mely tökéletesen ellenőrizhető.

A vállalat máris sikernek könyvelheti el, hogy ezeket a tejalapú , koffeinmentes italokat nemcsak az alsósok, hanem a velük egy épületben tanuló középiskolások, sőt a tanárok és a gyermekeikért érkező szülők is előszeretettel fogyasztják

Szabó Tímea - NSZ

   « vissza

Föoldal mail