CIKKEK

Egy hetet kifizetett a Parmalat

Szakértői csoport érkezik az EBRD-től

2004. 02. 10.

A Parmalat Hungaria Rt. tegnap kifizette a termelőknek a február 1–8-ig szállított tejet, ám a korábbi, tavaly novembertől januárig felhalmozott tartozások kiegyenlítéséről még mindig nem tudtunk megállapodni – közölte érdeklődésünkre Istvánfalvi Miklós, a tejtermelők konzorciumának vezetője.
A tegnapi fizetés a feltétele volt annak, hogy a termelők folytassák a szállításokat, e nélkül ugyanis azonnal abbahagyták volna a szállítást. A termelők álláspontja az, hogy a jelenlegi adósságállomány nem nőhet tovább – tette hozzá Istvánfalvi.
A Parmalat Hungaria Rt.-től megtudtuk, hogy a társaság továbbra is tartja magát ahhoz a megállapodáshoz, mely szerint hetente fizet a tejért. Értesüléseink szerint ma érkezik egy szakértői csoport a társaságban tulajdonos EBRD-től, hogy segítsen megtalálni a végső megoldást a csődre. A vállalat ellen eddig benyújtott négy felszámolási kérelemből hármat a bíróság hiánypótlásra visszaküldött. Az egyiket viszont elfogadta és felszólította a Parmalatot, hogy nyilatkozzon, elismeri-e a tartozást. Erre a cégnek nyolc napja van, ha kicsúszik a határidőből, akkor a bíróság kimondja a fizetésképtelenséget és elrendeli a felszámolást.
Mint ismert, Olaszországban pénteken bejelentették: 12 bank összesen 150 millió eurós tőkeinjekciót ad a csődvédelem alatt álló Parmalatnak. A vállalat ezen a héten juthat hozzá a termelés folytatásához nélkülözhetetlen pénzhez.

VG

   « vissza

Föoldal mail