CIKKEK

Opció a kapuvári húsüzemre

2004. 02. 04.

Opciós szerződést kötött a kapuvári húsüzem megvételére a gyárat tavaly szeptember óta bérlőként üzemeltető Kapuvári Hús Húsipari Rt. a korábbi tulajdonos Ringa Rt. részvényeinek túlnyomó többségét birtokló Amida Rt.-vel.
Román Gyula, a Kapuvári Hús Húsipari Rt. tulajdonosa a Világgazdaságnak elmondta: január végén megállapodtak arról, hogy több részletben fizetik ki a teljes vételárat. Az opciós díj első részét már törlesztették. A további törlesztésekkel ez év augusztus elsejével kerülhet ténylegesen tulajdonba az üzem.
A tulajdonos szerint az elmúlt háromhavi tevékenységük igazolta, hogy termékeiknek jók a piaci lehetőségeik. Ezen időszak alatt az árbevétel elérte a – Román Gyula által kedvezőnek ítélt – 700 millió forintot. A társaság az idén csaknem 10 milliárd forint árbevétellel számol, ennek fele a várakozások szerint export.
A 170 milliós törzstőkével tavaly ősszel létrehozott Kapuvári Hús Húsipari Rt.-nél a közelmúltban 150 millió forint tőkeemelést hajtott végre a tulajdonos, s elmondta, további 150 milliós tőkeemelés előtt áll a társaság. A kapuvári húsüzem jelenleg valamivel több mint 400 dolgozót foglalkoztat.

VG

   « vissza

Föoldal mail