CIKKEK

Parmalat: szerdáig adtak haladékot a termelők

2004. 02. 03.

Ha holnapig nem kapnak határidőkkel és összegekkel alátámasztott konkrét ajánlatot a termelők a Parmalat Hungária Rt.-től az adósságok rendezésére, akkor azonnal abbahagyják a szállítást – közölte lapunkkal Istvánfalvi Miklós, a termelők konzorciumának vezetője. A termelők elfogadnák, hogy a társaság a tartozás fejében részvényeivel fizetne beszállítóinak. Hozzátette: a múlt héten öt nagy beszállító hagyta el a céget. A tejtermelők egy része azonban továbbra is szeretne a Parmalatnak szállítani.
A Parmalat név mint védjegy az olasz anyavállalat tulajdona, a márkanevet a cég nem vitte be apportként a magyarországi leányvállalatba, ezért felszámolási eljárás közben az nem használható – tudtuk meg. Amennyiben az üzemet a kötelezettségekkel együtt megvásárolná egy befektető, a márkanév használatáról ekkor is az anyacég dönthet.
Mint ismert, pénteken a tejtermelők felszámolási eljárást kezdeményeztek a tejipari cég ellen, mivel nem látják biztosítottnak, hogy a közel egymilliárd forintos kinnlevőségükhöz hozzájutnak. Ugyanakkor ők is belátják, hogy a felszámolás a legrosszabb megoldás. Ez a lépés meglepetésként érte a céget, mivel a Parmalat még csütörtökön elfogadta a gazdák ajánlatait, azaz garantáltak egynapi felvásárlási kvótát, amit hetente kifizetnek. A termelők viszont arra hivatkoznak, hogy csak egy konkrétumok nélküli közleményt kaptak. A magyar Parmalat mindenesetre csődeljárást kezdeményezett, hogy időt nyerjenek a további működését biztosító terv kidolgozására, megőrizzék a társaság üzleti tevékenységét és vagyonát, s gondoskodjanak a cég beszállítói és alkalmazottai érdekeinek védelméről.

VG

   « vissza

Föoldal mail