CIKKEK

A Bábolna a Hajdú-Bét debreceni üzemében

2004. 01. 07.

A Bábolna Rt. bérbe veszi a Hajdú-Bét Rt. debreceni gyárát 2005. január 1-jéig. A megállapodás biztosítja az üzem működését és több mint 400 dolgozó további foglalkoztatását. A gyárban továbbra is húskészítményeket, panírozott és továbbfeldolgozott kacsa- és libatermékeket dolgoznak fel.
Mint arról lapunk korábban beszámolt, a termelők a Hajdú-Bét felszámolását kezdeményezték, amely ellen a cég még decemberben, határidőn belül fellebbezett. Az egész ágazatot érintő válság nyomán a cég hónapok óta nem tudott fizetni a termelőknek. Egyes becslések szerint nyolcmilliárd forint tartozást halmozott föl a bankokkal és beszállítókkal szemben.
A tartozások rendezése céljából kedden ügyfélszolgálati irodát nyitottak Debrecenben, ahol a beszállítóknak lehetőségük nyílt a személyes egyeztetésre. A Hajdú-Bét még karácsony előtt az összes termelőnek levelet küldött, melyben értesítette őket a személyes egyeztetés lehetőségéről. A tegnapi és a mai nap is betelt. A tervek szerint 120 napig működik az iroda, azonban igény szerint meg is hosszabbítható.
A debreceni székhelyű cég folyamatosan keres további lehetőségeket termelőegységeinek hasznosítására. A csődközeli helyzet megoldására kidolgozott reorganizációs program részeként így a kisvárdai, mezőkovácsházi, törökszentmiklósi és zagyvarékasi üzem hasznosítása is szóba jöhet. A vállalat decemberi közgyűlésén Kolláth Györgyöt nevezték ki vezérigazgatónak.

VG

   « vissza

Föoldal mail