CIKKEK

Márciustól fizet a Mizo

2003. 02. 19.

A célegyeneshez érkezett a MiZo Baranyatej Rt. három éve megkezdett felszámolása. A Baranya Megyei Bíróság még februárban kitűzi a felszámolásról és a cég jogutód nélküli megszűnéséről végzést hozó tárgyalást – mondta munkatársunknak Varga Jenő, a felszámoló Vectigalis Rt. elnök-igazgatója. Ezek után – március 15. és április 15. között – kerülhet sor többek között a tejtermelők kifizetésére. A három éve folyó egyeztetések során sikerült megállapodni: a tejtermelők, valamint más beszállítók a feldolgozó tartozásának 47 százalékát kapják meg, miután a pénzintézeti és köztartozások száz százalékát kifizették.

Emlékezetes, hogy a felszámolás sorsára jutott legnagyobb független tejipari cég, a MiZo eszközeiért adott mintegy ötmilliárd forintot az új tulajdonosok – az Agro-Vital, a Ce-Göd és a Détej Kft. – még tavaly átutalták a felszámoló számlájára. (Ezenkívül 1,9 milliárd forintot fizettek a készletekért.)

A MiZo-Baranyatej Rt. tevékenységét tovább folytató Új-MiZo Rt. 200 millió liter tejet vásárolt az idén. Ez a magyar nyerstejpiac mintegy 11-12 százaléka, és részesedésük a fogyasztói piacon is hasonló.

Cz. P. - Népszabadság

   « vissza

Föoldal mail