CIKKEK

Borítékot kapnak a falugazdászok

2003. 10. 30.

Nem lesz eseménytelen a falugazdászok utolsó hónapja: december 20-ig valamennyi nyilvántartott agrártermelővel fel kell venniük a kapcsolatot, hogy az új ügyfél-regisztrációval kapcsolatos teendőket elvégezhessék.

Azok a magyar gazdálkodók, akik eddig részesültek bizonyos hazai támogatásokban, szerepelnek a földművelésügyi hivatalok nyilvántartásában. Az európai uniós rendszerre való átállás miatt azonban az uniós szabályozási és támogatási rendszerért felelős Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH) ezen adatbázis alapján – a termelők adatainak aktualizálásával együtt – új adatbázist kell kialakítania. Az érvényes adatkezelési eljárások értelmében ez csak az ügyfelek beleegyezésével történhet, így erről külön nyilatkozniuk kell.

Az ezer falugazdász várhatóan két héten belül megkapja a regisztrált termelőknek szóló leveleket és a nyilatkozati űrlapokat. Ezután személyesen keresik meg az érintetteket az adminisztráció elvégzése érdekében – mondta munkatársunknak Bokor Péter, az FVM főosztályvezető-helyettese. Bár egy falugazdászra átlagosan 270 termelő jut, a területi szakemberek novemberben-decemberben el tudják végezni a feladatot.

T. G. - Népszabadság

   « vissza

Föoldal mail