CIKKEK

Elköltözik a Dámtej Tamásiból?

2003. 10. 13.

Lassan egy éve fontolgatja a Dámtej Kft. tulajdonosa, hogy tejüzemét Tamásiból átköltözteti Kaposvárra. Ez a lépés a Tolna megyei kisvárosnak komoly gondokat okozna.

A tejüzemében száz dolgozót foglalkoztató tamási Dámtej Kft. tulajdonosa, Egyed László tudósítónknak azt mondta: cége Kaposvárra költözése még nem dőlt el, de a lépést jó ideje fontolgatja. Egyrészt azért, mert a feldolgozásra kerülő tej kilencven százalékát Somogy megyében termelik. A tej ötven százalékát a szintén Kaposvárhoz közeli saját tehenészetük adja, tehát a Somogyba településsel csökkennének a szállítási költségek. Somogy megye székhelye jelképes áron adna az ipari parkban ingatlant az üzemnek.

Hajdics József, Tamási polgármestere érdeklődésünkre elmondta: foglalkoztatási gondokat okozna a városnak a Dámtej kivonulása. Hozzátette: a cég tulajdonosa folyamatos tárgyalásaik egyikén közölte, hogy a dolgozók egy részére az új helyen is igényt tartana. A polgármester elmondta: tíz legnagyobb adózója egyikének elköltözése is érzékenyen érintené a várost. Hajdics József úgy tudja, a Dámtej az unióhoz való csatlakozás okán új, korszerű üzemet kíván építeni. A tamási önkormányzat ezért új telket ajánlott fel a tejüzem számára.

V. H. M. - Népszabadság

   « vissza

Föoldal mail