CIKKEK

Jelzáloghitel termőföldre is

Az OTP Bank immár termőföldet is elfogad jelzáloghitelei fedezetéül. A legnagyobb hazai bank példáját hamarosan a K&H, az MKB, a Takarékbank és a HVB Bank is követi.

2003. 07. 17.

Kedd óta kínálja termőföld fedezete mellett nyújtott jelzáloghiteleit az OTP Bank. A lakossági ügyfeleinek a pénzintézet a – mostantól termőföldfedezettel is felvehető – általános jelzálog- és rulírozó hitel mellett egy új terméket is kínál. Ez a legfeljebb 15 éves, 500 ezer és 30 millió forint közötti hitel változó kamatozású (jelenleg évi 15 százalék), a kezelési költség 2 százalékos. Hitelbírálati díjat nem számítanak fel.
A kölcsön felvételére azok jogosultak, akik öt hektár összefüggő termőfölddel rendelkeznek, illetve akik a jövőben termőföld vásárlását tervezik. Az egyéni vállalkozók, az őstermelők és a családi gazdálkodók állami támogatásban is részesülnek – mondta Hegedűs Éva, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.
Az OTP Bank példáját követve a HVB Bank, a Kereskedelmi és Hitelbank, a Magyar Külkereskedelmi Bank és a Takarékbank is egyezség aláírására készül a nemzeti földalappal. Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank ma tájékoztatja a közvéleményt ez irányú terveiről.
A földalap valamennyi pénzintézetnél azonos feltételek mellett vállal garanciát. A jelzálogjogot a pénzintézet nevére jegyzik ugyan be, ám mivel a hatályos jogszabályok szerint jogi személy földtulajdont nem szerezhet, ha az adós nem tud fizetni, a földterületet az nfa vásárolja meg.

VG

   « vissza

Föoldal mail