CIKKEK

Leépít a pásztói tejüzem

2003. 05. 28.

Mint arról már hírt adtunk a Sole Hungária Rt. termelésének egy részét – a poharas termékek gyártását – Pásztóról áthelyezi Szegeden épült új üzemébe. A cég minderről április 30-án értesítette a Nógrád Megyei Munkaügyi Központot. A kényszerű létszámleépítésben érintett dolgozókat pedig tájékoztatta munkaviszonyuk várható megszűnéséről.

Május közepén a Sole Rt. pásztói tejüzemében megkezdte munkáját a Nógrád megyei munkaügyi központ tanácsadói szolgálata a munkába helyezést elősegítő bizottság (meb).

Tamási Ildikó, a megyei munkaügyi központ igazgatója tudósítónknak elmondta: a leépítés várhatóan 109 dolgozót érint majd, közülük 88 főnek rendes felmondással szüntetik meg a munkaviszonyát, míg 21 embernek a határozott idejű munkaszerződése jár le, illetve a próbaidő alatt mondják fel munkaviszonyát. A létszámcsökkentés hátrányos helyzetének enyhítésére, a dolgozók mielőbbi munkába helyezésére a megyei munkaügyi központ, a munkáltató és a munkavállalói érdekképviselet által létrehozott bizottság a helyszínen működik, minden nehéz helyzetbe került dolgozót személyesen megkeresve próbálnak segíteni.

A leépítés Nógrád megye három kistérségét – Pásztó, Bátonyterenye, Salgótarján – érinti. Az ott működő munkaügyi kirendeltségek álláshelyeket és képzési lehetőségeket ajánlanak a munkahelyüket vesztők számára.

Az első tájékoztatón mintegy félszáz dolgozó vett részt, a többiekkel is folyamatosan veszik fel a helyszínen a kapcsolatot a tanácsadó szolgálat szakemberei – jelentette ki az igazgató asszony. Megpróbálnak segíteni abban, hogy megfelelő állást, vagy képzést válasszon az ügyfél

Tamási Ildikó szerint a pásztóihoz hasonló, nagyobb mérvű leépítés kezeléséhez a munkaerőigények fokozott feltárására van szükség.

Sz. Gy. S. - Népszabadság

   « vissza

Föoldal mail